Ciasto wykonasz bardzo szybko i z produktów, które z pewnością znajdują się u Ciebie w kuchni. Ciasto drożdżowe upieczesz w 10 minut, bez wyrabiania i oczekiwania, aż drożdże urosną.
Na początku pamiętaj o wyjęciu drożdży z lodówki i umieszczenia ich w temperaturze pokojowej. Ustaw piekarnik na 180 stopni i zaczekaj, aż się nagrzeje.
Następnym krokiem jest wlanie wody do patelni, a potem rozpuszczenie w niej masła. Potem należy odstawić ją do ostygnięcia, aby nie mieszanina nie była zbyt gorąca.
Pamiętaj! Jeśli Twoim produktem są suche drożdże zamiast zwykłych zamiast 33 g wystarczy Ci 11 g. Ciasto urośnie tak samo szybko, ponieważ to właśnie pieczenie dwuetapowe jest kluczem idealnego ciasta drożdżowego, które skupia się na szybkim podgrzaniu ciasta, ale nie od razu całość, lecz stopniowo.