Przepis na gołąbki po cygańsku – Tak dobrych jeszcze nie jadłam. Mój popisowy przepis, który powinnaś znać

Gołąbki to tradycyjne danie występujące w niektórych państwach wschodniej Europy. Każda rodzina ma swój sposób na przygotowanie gołąbków, ale nie oznacza to, że nie możesz wypróbować innych przepisów i zacząć eksperymenty ze składnikami.

Proponujemy wam dzisiaj przygotowanie gołąbków po cygańsku.

Składniki

  • mielone mięso wieprzowe (1 kg)
  • ryż (100 g)
  • liście kapusty (1 kg)
  • cebula (4 sztuki)
  • marchewka (1 sztuka)
  • papryka (1 sztuka)
  • pomidor (1 sztuka)
  • koncentrat pomidorowy (3 łyżki)
  • olej roślinny
  • liście laurowe
  • sól i pieprz do smaku
  • ulubione przyprawy
  • woda (1 litr)

Przygotowanie gołąbków

error: Treść zabezpieczona !!