Tym razem będzie to niespodzianka. ponieważ proponowany przepis jest bardzo łatwy w przygotowaniu, nie wymaga dużo czasu, a potrzebne do niego składniki są proste i łatwo dostępne.
Jeśli się spieszysz, masz nieoczekiwanych gości lub chcesz skosztować czegoś prostego, ale jednocześnie smacznego, jest to przepis na potrawę, której nie może zabraknąć w Twojej książce kucharskiej.
Przygotowanie dania należy rozpocząć od usunięcia resztek kości lub włókien skóry z piersi kurczaka. Potem weź deskę do krojenia, umieść je między dwoma arkuszami papieru pergaminowego i ubij młotkiem do mięsa, uważając, aby ich nie uszkodzić.
Teraz należy pokroić czosnek i posiekać natkę pietruszki. Gdy to zrobisz, możesz wziąć patelnię i podgrzać trzy lub cztery łyżeczki oliwy z pierwszego tłoczenia, następnie dodaj posypane mąką plastry z piersi kurczaka i smaż przez 3 lub 4 minuty z każdej strony na dużym ogniu.