Ten przepis jest idealny dla zwolenników szybkiej i nieskomplikowanej kuchni. Jeśli nie lubisz czasochłonnych posiłków przychodzę dziś do Ciebie z wyjątkowym pomysłem na obiad lub kolację.
Zapraszam Cię zatem do przepisu, który z pewnością zagości w Twojej kuchni na dłużej.
Mąkę wymieszaj z masłem. Wbij jedno jajko i wlej wodę. Teraz wyrabiaj ciasto, a gdy będzie już wystarczająco zagniecione, uformuj z niego kulkę. Zawiń ją w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.
Kurczaka ugotuj w wodzie lub w naczyniu do gotowania na parze. Mięso, kiedy przestygnie pokrój w drobna kosteczkę. Posiekaj cebulę i pieczarki, a następnie podsmaż je na patelni.
Kiedy będą delikatnie przesmażone dodaj pokrojonego kurczaka i kontynuuj przez kolejne 5-7 minut. W między czasie zetrzyj żółty ser na tarce o małych oczkach. Połącz go z jajkami i śmietaną.