Dokładnie tak robiła je moja mama i możesz być pewna, że gdy raz ich spróbujesz, będziesz je robić tylko w ten sposób.
Drobno posiekaj orzechy włoskie w blenderze. Wlej cukier do garnka na kuchence. Rozpuszczamy go w niskiej temperaturze.
Gdy karmel będzie gotowy, dodaj kilka razy masło i mieszaj, aż się rozpuści. Następnie stopniowo dodawać skondensowane mleko i mieszać.
Mieszaj podczas gotowania, aż powstanie rzadka mieszanina. Do gorącego karmelu dodać pokruszone orzechy włoskie i wymieszać.
Rozłóż mieszankę karmelową na waflu ciasta. Musimy go pomalować, zanim ostygnie.
Na każdym wafelku rozsmarować trzy łyżki pasty do grillowania. Umieść gotowe wafle na blasze do pieczenia. I przykryć papierem do pieczenia.
Dobrze ładujemy wafle. Zostawiamy je w lodówce do następnego dnia.
Wafle pokroić w kwadraty. Zanurz je w roztopionej czekoladzie i udekoruj posiekanymi migdałami.