Poznaj przepis na ciasto według przepisu, który prezentujemy poniżej. To powrót do dawnych bufetów z PRL-u. Dzięki naszym radom dowiesz się, jak uzyskać pyszne, delikatniutkie i mięciutkie ciasta.
W naszym przepisie odnajdziesz widmo wymagań stawianych przez państwo, które dotyczyły produktów spożywczych, usług i towarów o wysokiej jakości. Chyba dzięki temu jedzenie w czasach PRL-u było dobre jakościowo i pyszne.
Nie możesz zapomnieć także o wyjątkowych placuszkach wypełnionych rozmaitymi nadzieniami, które można było wszędzie kupić. Dziś niestety już nie są przyrządzane. Na szczęście receptura przetrwała próbę czasu i możemy ją wykorzystać również dzisiaj.
Niejedna pani domu jest w stanie upiec wyjątkowe ciasta przy zachowaniu odpowiednich proporcji. Interesujący jest fakt, że mleko i jajka możesz odłożyć z powrotem do lodówki – w przygotowaniu tego ciasta nie będą Ci potrzebne. W ten sposób nie tylko zrobisz dobre ciasto, ale także zaoszczędzisz pieniądze.