Na nadzienie:
Dodatkowo:
Ciepłe mleko wymieszaj za pomocą trzepaczki z cukrem oraz drożdżami. Stopniowo dodawaj i mieszaj z pozostałymi składnikami mąkę i sól. Dodaj olej, wyrób gładkie ciasto i odstaw na 30 minut.
Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj do miękkości. Następnie rozgnieć je za pomocą widelca, dodaj trochę mleka, starty ser, sól do smaku i dobrze wymieszaj. Przełóż ciasto na blat i podziel na 3 części, rozwałkuj. Z nadzienia ziemniaczanego uformuj również 3 kulki tej samej wielkości.
Jedną część nadzienia połóż na jednej część ciasta, spłaszcz za pomocą dłoni, możesz pomóc sobie wałkiem aby uzyskać płaski, ale dość gruby placek. Tak samo postąp z pozostałymi 4 kulkami. Następnie przykryj je folią spożywczą, odczekaj chwilę. Weź pierwsza przyszła przekąskę, zrób za pomocą palców wgłębienia na jej powierzchni. Na koniec posmaruj żółtkiem wymieszanym z odrobiną oleju. Posyp sezamem bądź makiem.