Rozgrzej olej na patelni i usmaż drobno posiekaną cebulę. Dodaj mięso i krótko podsmaż. Przypraw solą i pieprzem. W rondelku zagotuj wodę, dodaj ryż i gotuj przez 15 minut. Odcedź i osusz ryż. Ser grubo zetrzyj. Wymieszaj jajka i dodaj sól, sok z cytryny, sodę oczyszczoną, jogurt i na koniec mąkę.
Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułóż pieczarki (lub świeże pieczarki podsmażone na patelni) na papierze do pieczenia. Z tartego sera, ryżu, mielonej wołowiny, fasolki szparagowej (lub innych warzyw – do smaku).
Najpierw ugotuj fasolę w osolonej wodzie i osusz papierowym ręcznikiem – ważne, aby fasola była sucha, w przeciwnym razie całe ciasto będzie moczone. Na koniec przygotowane ciasto wyłożyć na zieloną fasolkę i całość włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180°C przez ok. 40 – 45 minut.