Ciasto:
Krem:
Lukier:
Jajka ubić na piankę z cukrem i wanilią. Dodaj olej, mleko i wymieszaj. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Mieszamy jedno ciasto. Tak przygotowane ciasto wylewamy na wyższy talerz, który wykładamy papierem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 20 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Na biszkopt nałożyć krem i dodać do niego lukier. Włóż do lodówki do zamrożenia.Krem:Budyń gotujemy w klasyczny sposób.
Niech pudding lekko ostygnie. Dodać twarożek i masło w temperaturze pokojowej, posmakować rumu do smaku. Gładką śmietanę ubij mikserem. Lukier:Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Pozostawić do ostygnięcia.
Stopniowo dodawaj lekko schłodzoną czekoladę do śmietany i mieszaj. Podać schłodzone. Jeśli chcesz ulepszyć ciasto, możesz położyć biszkopty na kremie serowym i polać je lukrem. Nie zapomnij skropić herbatników mlekiem, aby je zmiękczyć.