Banalnie prosty przepis dla każdego: Pyszne ciasto jogurtowe bez mąki i cukru – hit w mojej kuchni.

Banalnie prosty przepis dla każdego. Niesamowicie delikatne ciasto z zaledwie 3 składników.

Wystarczy je wymieszać i wstawić do piekarnika – nie ma nic prostszego! Czasami przygotowuje go z jakimiś dodatkami jeśli mam czas i ochotę, na przykład truskawkami lub morelami. W ten sposób ciasto jogurtowe nabiera owocowego smaku.

Składniki:

  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 4 jajka
  • 40 g skrobi kukurydzianej

Przygotowanie:

Wlej jogurt do głębokiej miski, możesz posłodzić go według uznania lub wybrać już słodzony jogurt. Dodaj do niego jajka. Ubij składniki, aż będą gładkie. Przesiej do miski mąkę kukurydzianą.

Dokładnie wymieszaj. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia. Wlej masę jogurtową do formy. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 35 – 45 minut.

Podawaj lekko schłodzone, ułatwi to jego porcjowanie. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!