Przygotowanie go jest bardzo proste, wystarczy ułożyć biszkopty i przełożyć błyskawicznym w wykonaniu kremem czekoladowym.
Czekoladę rozkrusz, włóż do miski i zalej gorącą, wcześniej podgrzaną w garnku śmietaną. Odstaw do ostygnięcia.
Blachę wyłóż folią. Ubij schłodzoną masę czekoladową mikserem. Podczas ubijania wsyp fixy do śmietany i kontynuujemy ubijanie.
Wlej mleko do miski, dodaj trochę esencji rumowej i wymieszaj. Każdy biszkopt namocz w mleku i układaj obok siebie w foremce.
Po skończeniu pierwszej warstwy biszkoptów, nałóż na nie część kremu i wygładź powierzchnię. Na warstwę śmietanki ponownie ułóż kolejne biszkopty i ponownie rozprowadź krem na wierzchu. Ostatnią warstwą muszą być biszkopty.
Część kremu zachowaj do posmarowania całego deseru na wierzchu. Wstaw do lodówki i gotowe!