Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Następnie pokrój je nożem lub tasakiem. Nie trzymaj mięsa w blenderze, potrzebujemy większych kawałków. Pokrojone piersi wkładamy do większej miski.
Z udek kurczaka usuwamy skórę i kostki. Nie wyrzucaj kości i skóry, będą nam potrzebne do bulionu. Uda kroimy na mniejsze części nożem. Włóż kości i skórę do garnka i zalej je wodą. Będziemy je gotować przez 30 minut od momentu, gdy woda zacznie się gotować. Mięso doprawić, posolić, rozgnieść czosnek i zalać bulionem.
Mieszankę dobrze wymieszaj, aby przyprawy z mięsem dobrze się połączyły. Przykryj miskę folią i odstaw na noc do lodówki. Przygotujemy worek do pieczenia, który pokroimy na jeden duży kawałek. Posyp folię mielonym pieprzem.
Masę mięsną dzielimy na dwie części i zwijamy w folię, którą skręcamy na obu końcach. Zawiązujemy końce sznurkiem. Całe salami skręcamy sznurkiem, aby było zwarte. Salami możemy przygotować na dwa sposoby: przez gotowanie lub pieczenie. Gotowanie: Włóż salami do garnka i zalej je całą wodą. Gdy woda się zagotuje, gotujemy mięso przez 60 minut.