Filet z kurczaka okaże się soczysty i nabierze nieopisanie wyraźnego smaku, jeśli zostanie przygotowany w niecodziennym sosie. Zalecenia dotyczące składników. Do marynaty użyj musztardy o umiarkowanej ostrości, miód wybierz o łagodnym smaku np. lipowy. Potrzebny będzie śmietana najlepiej 18%.
Zrób marynatę. Posiekaj obrany czosnek, dodaj miód, musztardę, oliwę z oliwek, sól do smaku i dokładnie wymieszaj. Zalej przygotowany filet z kurczaka z marynatą, pozostaw na co najmniej godzinę, możesz nawet na całą noc.
Pokrojony boczek podsmaż na patelni, przełóż na ręcznik papierowy. Usmaż filet z kurczaka na rozgrzanej patelni (4 minuty na każdej stronie). Wlej pozostałą marynatę. Duś pod pokrywką przez 15 minut. Podawaj danie posypane boczkiem i posiekaną natką pietruszki.