Rożki mięsne z kuchni bałkańskiej – Nie przegap przepisu, w sklepie czegoś tak dobrego nie kupisz

Małe rożki mięsne z kuchni bałkańskiej nie są skomplikowane, a wystarczy do nich mięso mielone, resztę prawdopodobnie będziesz mieć w domu. Podawać z posiekaną cebulą, musztardą i pieczywem lub ziemniakami.

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • zmielony czarny pieprz
  • 1 szczypta soli
  • ostra papryczka
  • majeranek
  • olej

Proces przygotowania

  • Cebulę obieramy, drobno siekamy i mieszamy z mięsem.
  • Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
  • Z wymieszanej masy uformować kształt cegły i odstawić do lodówki na około godzinę.
  • Po ostygnięciu z zastygłej masy wycinamy plastry o grubości 2-3 cm, z których formujemy bułki.
  • Piec na patelni z odrobiną oleju lub na grillu , ciągle obracając.
  • Podawane z cebulą, musztardą i ziemniakami lub pieczywem.

error: Treść zabezpieczona !!