Przepisy kulinarne Sałatka paryska – Szkoda, że wcześniej nie znałam tego przepisu Last updated sty 12, 2024 997 Popularna paryska sałatka, którą kupowaliśmy w bufetach na przekąskę, przygotowana według jednego z oryginalnych przepisów. Sałatka z majonezem, doprawiona sosem, świetnie będzie smakować z białym pieczywem i z pewnością zadowoli Twoje podniebienia. Składniki 200 g miękkiego salami 100 g ogórków sterylizowanych słodko-kwaśnych (2-3 szt.) 1/2 małej cebuli 3 łyżki sterylizowanego groszku 150-200 g majonezu 1/2 łyżeczki musztardy sól mielony pieprz ocet 1 szczypta cukru (w razie potrzeby) Proces przygotowania Salami i ogórki pokroić w paski, obrać i drobno posiekać cebulę. Dodać groszek, majonez i wymieszać. W razie potrzeby dodać sól, pieprz, musztardę, sos, ocet i można lekko dosłodzić. Pozostawić do ostygnięcia i podawać z białym pieczywem.