Przepisy kulinarne Niesamowita surówka z lokalnej restauracji – pracownica zdradza przepis, który pokochały tłumy. On sty 25, 2024 7 430 Nauczyłam się przygotowywania tej pysznej sałatki od mojej przyjaciółki, która codziennie serwuje ją w restauracji w pobliżu. Wszyscy ją chwalą. Pasuje ona doskonale do różnych przekąsek i świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju domowych uroczystościach. Składniki: 1 kg kapusty 5 łyżeczek soli 1 kg marchwi 5 łyżek cukru 1 kg cebuli 3 łyżki oleju 1 kg papryki 3 łyżki octu 1 kg pomidorów 1 kg ogórków opcjonalnie czosnek Instrukcje przygotowania sałatki: Wszystkie składniki pokrój w paski. Dodaj olej, ocet, cukier i sól, a następnie wymieszaj. Odstaw na 1 godzinę. Umieść sałatkę w garnku i postaw na ogniu. Po zagotowaniu gotuj nie dłużej niż 10 minut, aby sałatka pozostała chrupiąca i soczysta. Rozłóż sałatkę równomiernie w sterylnych słoikach, wraz z marynatą. Zakręć słoiki pokrywkami. Smacznego!