Na początku myślałam, że przygotowanie będzie bardzo trudne, ponieważ wygląda na skomplikowane, ale potem poszło bardzo szybko. Śmiem twierdzić, że było to nawet szybsze niż w przypadku klasycznych tortów czy rolady kremowej. Wystarczy zrobić ciasto i śmietanę, położyć banana na wierzchu, udekorować ciasto i gotowe.
Białka ubić na sztywną pianę, dodawać porcjami cukier i pojedynczo żółtka. Wymieszać mikserem na sztywną masę, a następnie dodać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto układamy na mniejszej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut.
Wyjmij ciasto i pozwól mu ostygnąć. Posmaruj schłodzone ciasto dżemem. Przygotuj krem w następujący sposób. Masło, cukier puder i cukier waniliowy wymieszać na pianę. Stopniowo dodawać zmielone orzechy wymieszane z gorącym mlekiem.