Dzięki temu przepisowi przyrządzam przepyszny i aromatyczny chleb we własnej kuchni!
W dużej misce połącz mąkę, czosnek, posiekane świeże liście rozmarynu, sól, świeżo zmielony czarny pieprz i drożdże. Dodaj wodę o temperaturze pokojowej i zagniataj ciasto przez około 30 sekund.
Zamknij miskę szczelnie folią i pozostaw ciasto na około 18–24 godzin w temperaturze pokojowej.
Nasmaruj np. żeliwną patelnię olejem roślinnym i posyp mąką kukurydzianą. Z ciasta uformuj okrągły kawałek i umieść go na przygotowanej patelni, przykryj czystym ręcznikiem kuchennym i odstaw na 2 godziny w temperaturze pokojowej, aż ciasto się podwoi swoją objętość.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, włóż patelnię z ciastem i piecz przez 30-40 minut, aż do uzyskania złotej skórki skorupa.