Przygotujesz je równie łatwo, co zwykłe naleśniki, ale jedna sztuczka sprawi, że nie będziesz mógł im się oprzeć. Idealne na wspólne śniadanie lub słodką przekąskę w ciągu dnia.
Masło roztop w rondelku na niewielkim ogniu, aby się nie przypaliło i gdy będzie już płynne od razu wlej je do masy jajecznej. Wsyp do miski także szklankę mąki i całość dokładnie wymieszaj, aby nie było żadnych grudek.
Możesz dodać wanilię jeśli chcesz, aby gofry miały charakterystyczny, waniliowy aromat. Ciasto powinno osiągnąć konsystencję mleka skondensowanego.
Jeśli masz życzenie, możesz nadziewać domowe gofry tym, co najbardziej lubisz – bitą śmietaną, serkiem z owocami czy kremem mascarpone. Równie dobrze smakują posypane jedyne cukrem pudrem lub polane sosem czekoladowym. Smacznego!