Nie czyść grzybów, po prostu zmiel je maszynką do mięsa. Umieść je w dużym pojemniku i dodaj martwe drożdże i deszczówkę. Dokładnie wymieszaj miksturę, przykryj bawełnianą szmatką i przechowuj w ciemnym miejscu przez 2 tygodnie.
Rozcieńczyć powstałą mieszaninę kolejnymi 10 litrami wody, dokładnie wymieszać i wlać tam, gdzie mają rosnąć grzyby. Dla prawidłowego wzrostu i rozwoju grzybów na bieżąco przechowuj wszelkie odpady leśne – takie jak liście, gałązki czy kora.
Wszystko, co jest naturalne dla ich ojczyzny. Pierwszych efektów można się spodziewać po około 2 tygodniach od umieszczenia mieszanki w pojemnikach lub ogrodzie.
Jeśli pozwolisz, aby 2 grzyby ponownie starzały się w pojemniku, możesz powtarzać ten proces przez cały rok. Ponieważ grzyby do życia nie potrzebują światła ani ciepła, nawet zima nie będzie przeszkodą w ich uprawie. Muszą tylko mieć wystarczającą ilość wody deszczowej.