Ten fermentowany napój mleczny posiada bardzo ciekawe właściwości. Dzięki niemu skrócisz każdy program odchudzania i szybciej osiągniesz widoczne efekty. Nie stracisz wagi, gdy będziesz wykorzystywać jego niesamowite właściwości zdrowotne!
Często porównuje się kefir z mlekiem, ma on bowiem taką samą ilość białka, minerałów i witamin jak mleko. Występuje jako środek antyseptyczny i można używać go podczas leczenia podrażnień układu pokarmowego.
Dobra mikroflora jelitowa zostanie przywrócona przez kefir nawet po zażyciu antybiotyków. W skład kefiru wchodzi nawet 12 cennych witamin. Poleca się go kobietom w ciąży, które dla prawidłowego rozwoju swoich dzieci potrzebują witamin z grupy A, B i D. Wątroba i trzustka znacznie zyskują podczas spożywania kefiru beztłuszczowego.
Dzięki białku serwatkowemu kefir wspomaga budowanie tkanki mięśniowej, co spodoba się szczególnie mężczyznom.
Najszybsze rezultaty zapewni nam kefir podany jako zielone smootfie. Zaleca się stosowanie jego niskotłuszczowej odmiany.