Ułóż długie biszkopty na blachę, zalej kremem czekoladowym – wszyscy się zajadają: Najprostsze ciasto czekoladowe jakie znam.

Przygotuj ten niewymagający pieczenia deser czekoladowy według poniższego przepisu.

Przygotowanie go jest bardzo proste, wystarczy ułożyć biszkopty i przełożyć błyskawicznym w wykonaniu kremem czekoladowym. 

Potrzebujesz:

  • 1 l śmietany 30%
  • 400 g gorzkiej czekolady
  • 160 g mlecznej czekolady
  • 4 fixy do śmietany
  • biszkopty namoczone w mleku
  • esencji o smaku rumu

Przygotowanie:

Czekoladę rozkrusz, włóż do miski i zalej gorącą, wcześniej podgrzaną w garnku śmietaną. Odstaw do ostygnięcia.

Blachę wyłóż folią. Ubij schłodzoną masę ​​czekoladową mikserem. Podczas ubijania wsyp fixy do śmietany i kontynuujemy ubijanie.

Wlej mleko do miski, dodaj trochę esencji rumowej i wymieszaj. Każdy biszkopt namocz w mleku i układaj obok siebie w foremce.

Po skończeniu pierwszej warstwy biszkoptów, nałóż na nie część kremu i wygładź powierzchnię. Na warstwę śmietanki ponownie ułóż kolejne biszkopty i ponownie rozprowadź krem ​​na wierzchu. Ostatnią warstwą muszą być biszkopty.

Część kremu zachowaj do posmarowania całego deseru na wierzchu.  Wstaw do lodówki i gotowe!

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!