Możesz grillować, piec lub wybrać najdrobniejsze przygotowanie na patelni. To prosty i naprawdę szybki przepis.
Opcjonalnie:
Do smażenia:
Przystawka:
Kroimy piersi z kurczaka – możemy pokroić w kostkę lub większy makaron – to zależy od Ciebie. Przygotujmy marynatę. Wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Dopraw solą i przyprawami. Oprócz mielonego czarnego pieprzu doskonale sprawdzi się też przyprawa do grilla czy przyprawa do kebaba. Jeśli nie masz puree lub koncentratu pomidorowego, możesz również dodać ketchup. Włóż kurczaka do marynaty.
Dobrze mieszamy. Przykryj folią i wstaw do lodówki. Pozostaw to w marynacie na co najmniej godzinę, najlepiej na noc.
Rozgrzej olej na patelni. Piersi z kurczaka i marynatę przełożyć na patelnię.
Mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie. Podawać z dodatkiem do smaku. Idealne są pieczone ziemniaki lub ryż. Mięso możesz posypać sezamem, co nada całości orientalnego charakteru.