Wygląda ciekawie, a pachnie jeszcze lepiej, dlatego Twoi goście gdy tylko je poczują od razu pocieknie im ślinka. Dodatkowo jest bardzo łatwe do zrobienia, więc każdy jest w stanie przyrządzić to danie.
Mięso umyj, oczyść i pokrój na kawałki o grubości około 1 cm, powinieneś otrzymać około 8-10 sztuk. Każdą rozbij, dopraw pieprzem i solą. Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Następnie obierz i poczekaj aż ostygną, ubij na gładką masę. Pokrój cebule i grzyby, podsmaż je na oleju słonecznikowym.
Twardy ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Weź filiżanki do herbaty. Umieść w niej rozbite mięso, tak aby brzegi mięsa wystawały poza krawędź filiżanki. Do mięsa w filiżance włóż ser, pieczarki z cebulą. Całość dociśnij, dodaj kawałek masła i ziemniaki na wierzch i ponownie wszystko dociśnij.
Brzegami mięsa wystającymi poza filiżankę przykryj nadzienie. Na przygotowaną blachę do pieczenia wyłożoną folią wyłóż mięso z filiżanek. Odwróć ostrożnie filiżankę, aby jej zawartość znalazła się na blaszce bez utraty kształtu. Posmaruj wszystkie kawałki cienką warstwą majonezu.