Obierz ziemniaki.
Pokroić w księżyce i włożyć do miski, posypać solą, czarnym pieprzem, czerwoną papryką i oregano. Dobrze wymieszaj i włóż je na patelnię z olejem. Pieczemy około 15 minut na małym ogniu pod przykryciem. Następnie upieczone ziemniaki przełożyć do formy do pieczenia. Upiec mięso mielone na patelni.
Dodaj oczyszczoną i posiekaną cebulę. Pieczemy około 2-3 minuty. Następnie dodaj przecier pomidorowy. Posyp solą, zmielonym czarnym pieprzem, oregano i dobrze wymieszaj. Na koniec wymieszaj wyciśnięty czosnek i zalej wodą.
Dodaj liść laurowy i gotuj pod przykryciem przez 7 minut na małym ogniu. Teraz połóż mięso mielone na ziemniakach i równomiernie rozłóż. Na mięsie kładziemy kawałki mozzarelli. Następnie posyp wszystko startym serem.