Przepisy kulinarne Mielone kotlety z surówką. Domownicy zjedli cały w jeden dzień. Przepis. Last updated sty 12, 2023 2 003 Sznycle mielone z serem. Możemy się nimi delektować nie tylko na ciepło do obiadu, ale także na zimno – jako przekąska w podróży. Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny 100 ml coli 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki sól pieprz Do panierowania: jajko mąka bułka tarta tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Mięso dokładnie wymieszać ze wszystkimi składnikami. Dobrze jest przygotować go co najmniej dwie godziny wcześniej i odstawić. Formujemy płaskie kotlety, które zawijamy w potrójną panierkę. Smażyć je z obu stron. Tłuczone ziemniaki lub gotowane ziemniaki nadają się do sznycli idealnie. Smacznego!