Smażone, chrupiące liście kapusty delikatnie otulają kremowy farsz. Roladki mogą być serwowane samodzielnie bądź w towarzystwie aromatycznego sosu. Idealnie sprawdzi się sos pomidorowy, beszamelowy, lub aksamitny sos grzybowy.
Jajka wbij do miski, dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj. Do jajek dodaj mąkę i dokładnie połącz w gładką masę. Rozdziel liście kapusty pekińskiej usuwając głąb. Liście rozbij tłuczkiem do mięsa.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Liście kapusty pekińskiej mocz w powstałej, jajecznej masie, a następnie smaż z obu stron przez około minutę. Usmażone liście przekładaj na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym. Dzięki temu papierowy ręcznik wchłonie nadmiar tłuszczu.
Miąższ pokrój w drobną kostkę. Cheddar zetrzyj na tarce i połącz z pomidorami oraz śmietaną. Do nadzienia dodaj również drobno posiekaną natkę pietruszki.