Niewykorzystany chleb kroimy na mniejsze kawałki i zostawiamy w przewiewnym miejscu do całkowitego wysuszenia.
Suchy chleb wkładamy do słoika (około 1/3 pojemności). Możesz użyć pszennego jak i razowego chleba.
Zalej chleb ciepłą, wcześniej przegotowaną wodą.
Słoik zakryj folią spożywczą i postaw w ciepłym i zacienionym miejscu. Pozostaw go na 24 godziny.
Po upływie wskazanego czasu odcedź chleb. Umieść przy korzeniach sadzonek nie zapominając o ważnej zasadzie.
Sadzonki podlej czystą wodą a następnie nawozem. Powodzenia! Najlepsze efekty osiągniesz używając nawozu 3 razy, aplikując go co 10 dni. Możesz oczekiwać gwałtownego wzrostu i co najważniejsze sadzonki będą silne. Podczas sadzenia w ogrodzie przyjmują się bez problemów i rosną zdrowe.