W głębokiej misce przesiej mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Dodajemy również jajko i cukier. Ubijamy do gładkości.
Roztop masło i ostudź. Zrobimy dziurę w kupie mąki. Dodaj roztopione masło. dodajemy również ubite jajka i ciepłe mleko.
Ciasto wymieszać łyżką. Następnie wymieszaj go rękami, aż stanie się miękki i lekko lepki. W razie potrzeby dodajemy mąkę. Przykryj ciasto folią. Odstaw na 10 minut.
Ciasto rozwałkować na arkusz o grubości około 1 cm. Za pomocą okrągłego kubka rysujemy z niego kółka. W środku każdego koła robimy okrągły otwór za pomocą małego kształtu.
Pączki smażymy w dużej ilości rozgrzanego oleju. Pieczemy na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Następnie przenieś je na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Możemy posypać je cukrem i podawać.