Pekińskie roladki – przekąska, której nikt nie jest w stanie się oprzeć. Znikają w kilka chwil

Roladki pekińskie – przekąska, której nikt nie jest w stanie się oprzeć

Podczas rodzinnych spotkań ta przekąska, jako pierwsza znika ze stołu. Moja rodzina i znajomi wprost przepadają za tym smakołykiem, dlatego często powracam do niego w moim menu.

Mam na myśli roladki pekińskie, smażony i soczysty przysmak na każdą okazję. Zachęcam wszystkich do wypróbowania tego przepisu z racji na oryginalny smak i ekspresowe przygotowanie, pomocne w przypadku wizyty niezapowiedzianych gości.

Lista składników

Na roladki

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 60 g mąki
  • 4-5 jajek
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

Na nadzienie

  • 150 g twardego sera żółtego
  • 100 g szynki
  • 2 pomidory
  • szczypiorek
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Od kapusty oddziel 9 liści. Odetnij twardą ich część, a następnie rozbij delikatnie środek.

error: Treść zabezpieczona !!