Pekińskie roladki – przekąska, której nikt nie jest w stanie się oprzeć. Znikają w kilka chwil

Do miski wbij jajka i ubij je trzepaczką. Dopraw je solą oraz pieprzem i wymieszaj. Mąkę przesiej przez sito i dodaj do ubitych jajek.

Mieszaj całość, aż do momentu gdy będzie gładka. W tak przygotowanym cieście namocz kolejno liście kapusty, które w dalszej kolejności usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju.

Teraz czas na nadzienie. Pokrój szynkę w małą kosteczkę, a ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Pomidory i szczypiorek drobniuteńko posiekaj. Wszystkie składniki przerzuć do miski i starannie wymieszaj. Dopraw wedle uznania solą i pieprzem. Dodaj majonez i całość ponownie wymieszaj.

Na usmażony liść kapusty nałóż odpowiednią ilość nadzienia, następnie zwiń go w roladkę.

Uważaj, żeby porcja nadzienia nie była zbyt duża, ponieważ może później wypływać ze zwiniętego rulonika.

Weź następne liście i kolejno postępuj tak jak z pierwszym. Roladki pekińskie już gotowe! Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!