Dziś chętnie podzielę się z Wami przepisem na wieprzowinę pieczoną w folii. Mięso przygotowane w ten sposób smakuje wybornie i może być wykorzystane zarówno w formie dania głównego, jak i dodatku do kanapek. Szybko, smacznie i zdrowo!
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Do tego wsypujemy łyżkę cukru, łyżkę soli, pół łyżeczki czarnego pieprzu, łyżkę kurkumy, łyżkę papryki ostrej, łyżkę chmielu suneli, odrobinę majeranku i na koniec wlewamy 3-4 łyżki oleju. Tak uzyskaną marynatę dokładnie mieszamy, aż składniki odpowiednio się połączą.
Po upływie określonego czasu, wsadzamy całość do naczynia żaroodpornego. Mięso pieczemy w ten sposób przez 60 minut w temperaturze 200 stopni. Kiedy czas minie, wyjmujemy mięso z folii i wkładamy ponownie do piekarnika na kwadrans, by się przypiekło.