Na początku przetnij mięso na pół wzdłuż. Do mniejszej miski dodaj czosnek, mielony pieprz, tymianek, sól. Wymieszać łyżką.
Pieczarki pokroić w grubsze plastry. Mięso posyp mieszanką przypraw z obu stron.
Posiekaną cebulę podsmażyć na naoliwionej patelni, dodać pieczarki. Dobrze mieszamy. Dodaj pokruszony ząbek czosnku, sól, tymianek. Mieszaj przez 5 minut cały czas mieszając.
Usmażone pieczarki wlej do miski, a ser żółty pokrój w plastry. Dwa kawałki folii składamy na siebie w kształt krzyża. Na wierzchu przykryj papierem do pieczenia.
Połóż plastry boczku obok siebie na papierze i połóż na nim mięso. Nałóż mieszankę grzybową na mięso łyżką. Połóż plastry sera i przykryj boczkiem.
Zawijamy mięso w papier, składamy końce. Następnie zawijamy w folię. Ziemniaki pokroić w plasterki, włożyć do miski. Dodaj sól, pieprz czarny, pieprz mielony, olej. Wszystko mieszamy łyżką.
Połóż mięso na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, następnie dodaj ziemniaki. Piec przez 30 minut w 200°C. Zbieramy ziemniaki, rozpakowujemy mięso. Piec przez kolejne 10 minut w 200 °C.