Każdemu zasmakuje – Oryginalna pyszna przekąska, która znika ze stołu w mgnieniu oka.

Danie te jest przygotowywane bardzo szybko i łatwo, więc nawet początkująca gospodyni może sobie z nim poradzić.

Kiełbasa w cieście okazuje się bardzo apetyczna i natychmiast znika ze stołu. Twoja rodzina z pewnością doceni te pyszne danie. Ze względu na delikatne ciasto jest niezwykle smaczne. Wypróbuj!

Składniki

  • 200 g gotowanej kiełbasy (według uznania np. szynki)
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki mąki
  • 5 łyżek mleka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • sól i zmielony czarny pieprz do smaku

Przygotowanie

Umieść jajko w osobnym pojemniku i wlej do niego mleko. Następnie dodaj majonez, sól i czarny pieprz. Dobrze wymieszaj i wsyp mąkę. Ubij masę widelcem lub trzepaczką, aż będzie gładka. Pokrój kiełbasę na koła i włóż do ciasta. Następnie wkładaj kawałki na rozgrzaną patelnię z olejem roślinnym, smaż przez 3 minuty z każdej strony.

Po upływie wymaganego czasu przenieś danie na ręczniki papierowe w celu usunięcia nadmiaru oleju. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!