Jak marynować kurczaka, aby był chrupiący. Sekretem jest marynata stosowana przez szefów kuchni

 Marynata z musztardy pozwoli Ci uzyskać chrupiącą i apatycznie wyglądającą skórkę. Do marynaty będziesz potrzebować oliwę z oliwek, wino i musztardę. Możesz również dodać sos tabasco i zioła prowansalskie, by nadać mięsu wyjątkowy smak.

Zmiel 4 ząbki czosnku, dodaj 2 łyżki białego, wytrawnego wina i po 2 łyżki oliwy z oliwek i musztardy. Możesz także dodać 1 łyżeczkę sosu tabasco, zioła prowansalskie i pół łyżeczki soli.

Przygotowaną marynatą dokładnie pokryj kurczaka. Następnie smaż go na patelni przez około 5 minut.

Następnie ustaw piekarnik na 180 stopni i włóż do niego kurczaka. Piecz, póki nie będzie w pełni gotowy. Ten przepis gwarantuje przepyszny smak!

Aromatyczne masło

error: Treść zabezpieczona !!