Pyszne kanapki, które robię 2 razy w tygodniu – Nie jadłaś jeszcze tak dobrych

Dzisiaj przygotujemy pyszne kanapki, które robię 4 razy w tygodniu! Mój mąż je uwielbia i chce je jeść prawie codziennie. Te kanapki są tak smaczne, że mogą zastąpić pizzę i są idealne do herbaty. Zaczynajmy!

Składniki

  • 12 kromek chleba
  • 12 plasterków sera
  • 6 plasterków szynki
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • Szczypta soli

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 190-200°C. Ułóż 6 kromek chleba na blasze. Na każdą kromkę chleba połóż plasterek sera i szynki, a następnie przykryj drugą kromką chleba. W misce wymieszaj 2 jajka, 100 ml mleka i szczyptę soli. Zanurz każdą kanapkę w mieszance jajecznej, upewniając się, że jest dobrze nasączona z obu stron. Piecz w piekarniku przez 15-20 minut, aż będą złociste.

Mam nadzieję, że spodobał Wam się ten przepis i będziecie go przygotowywać równie często jak ja! Te kanapki są naprawdę proste, szybkie i niezwykle smaczne. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!