Do miski o głębokim dnie wlej wodę o temperaturze 35-40 stopni. Następnie dodaj cukier oraz drożdże. Wymieszaj całość do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru.
Korzystając z tych rad, nie musisz wyrabiać ciasta, dlatego szybko dodaj przesianą mąkę, by zapewnić ciastu miękkość i przewiewność. Wsypuj ją porcjami, cały czas mieszając. Kolejno dodaj miękkie masło i sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Z pomocą drewnianej łyżki wyrabiaj ciasto, by potem zająć się nim rękami. Jego konsystencja powinna być niezwykle lepka oraz miękka. Dalej do miski przenieś ciasto. Do przykrycia użyj kuchennego ręcznika bądź folii spożywczej i pozostaw przez godzinę, podczas której ciasto powinno zwiększyć swój rozmiar dwukrotnie.
W kolejnym kroku rozciągnij, znów przykryj oraz pozostaw na kolejną godzinę. Gotowe ciasto powinno być miękkie i puszyste. Możesz je wykorzystać do upieczenia innych ciast. W tym celu całe ciasto podziel na mniejsze kawałki, a następnie uzupełnij nadzieniem.