Organizm zostaje oczyszczony dzięki ogórkom, które również wspomagają metabolizm i trawienie. Są one korzystne dla jelit i pomagają w redukcji zatrzymywania wody w ciele.
Ogórki, zaledwie 14 kalorii na filiżankę, są świetnym rozwiązaniem, gdy chcesz schudnąć. Są one źródłem witamin i minerałów takich jak żelazo, wapń i magnez, oraz witaminy C, E i z grupy B.
Dietę ogórkową wielu już wypróbowało, tracąc do trzech kilogramów w przeciągu 7 do 10 dni roboczych – brzmi zachęcająco, czyż nie?
Zjedz kromkę chleba i sałatkę ogórkową z 200 g ogórków wymieszanych z jogurtem niskotłuszczowym. Okazjonalnie można dodać dwa ziemniaki – pieczone lub gotowane. Dozwolone są także niesłodzone napoje jak herbata czy kawa. Alternatywą może być tuńczyk z ogórkiem lub tuńczyk z jajkiem i grillowaną białą wieprzowiną.
Składniki na sałatkę warzywną. 1 ogórek 1 jabłko szpinak 20 g orzechów włoskich i migdałów imbir. Wszystko wymieszaj i udekoruj sałatkę orzechami i migdałami – efektowne i zdrowe!
Spożyj 300 g owoców – to kluczowy element diety. Dietę należy stosować ściśle i tylko przez dziesięć dni. Efekty z pewnością cię zaskoczą!