Nazwa dość myląca, ponieważ myśląc o bochenku mamy na myśli chleb, jednak w tym przypadku jest to duża porcja mięsa. Przepis na ten bochenek jest szybki i prosty dzięki czemu każdy jest go w stanie powtórzyć. Do tego wygląda bardzo efektownie, a jeśli dorzucimy kuszący smak to mamy wszystko co potrzebne aby pokochać ten przepis.
W pierwszej kolejności wkładamy obydwa rodzaje mięsa do miski, dodajemy sól, pieprz oraz posiekane pieczarki, następnie starty twardy ser, posiekaną pietruszkę i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Tak przygotowaną masę rozkładamy w kształcie prostokąta na kartce pergaminu. Na masie układamy plastry mozzarelli, a później zawijamy krawędzie pergaminu, tak aby mięso znajdujące się na nim stworzyło nam ciasny rulon.
Wystające brzegi mięsa chowamy do środka, tak aby nie wypłynął ser znajdujący się w jej środku. Tak przygotowaną roladę owijamy 2 lub 3 razy pergaminem zawiązując jego końce.