Rożki mięsne z kuchni bałkańskiej – Nie przegap przepisu, w sklepie czegoś tak dobrego nie kupisz
413
Małe rożki mięsne z kuchni bałkańskiej nie są skomplikowane, a wystarczy do nich mięso mielone, resztę prawdopodobnie będziesz mieć w domu. Podawać z posiekaną cebulą, musztardą i pieczywem lub ziemniakami.
Składniki
500 g mięsa mielonego
1 łyżeczka słodkiej papryki
1-2 ząbki czosnku
1 duża cebula
zmielony czarny pieprz
1 szczypta soli
ostra papryczka
majeranek
olej
Proces przygotowania
Cebulę obieramy, drobno siekamy i mieszamy z mięsem.
Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Z wymieszanej masy uformować kształt cegły i odstawić do lodówki na około godzinę.
Po ostygnięciu z zastygłej masy wycinamy plastry o grubości 2-3 cm, z których formujemy bułki.
Piec na patelni z odrobiną oleju lub na grillu , ciągle obracając.
Podawane z cebulą, musztardą i ziemniakami lub pieczywem.