Przed wami łatwy w przygotowaniu i szybki przepis na sałatkę dunajską. Połączone w niej warzywa i marynata tworzą niezapomniany smak, który świetnie nadaje się do codziennych rodzinnych posiłków lub na bardziej uroczyste okazje. Spróbuj więc przyrządzić ją już dziś!
Umyj i obierz wszystkie warzywa oprócz pomidora. Zatrzyj marchew na tarce o grubych oczkach, cebulę i paprykę przekrój na pół i pokrój w talarki. Pomidory umyj i podziel na plasterki.
Przez ten czas z warzyw powinno wydostać się dużo soku. Teraz przychodzi czas na spróbowanie – jeśli mieszanka jest za mało słona, warto ją dosolić.
Gorące warzywa przełóż do wysterylizowanych wcześniej słoików, zamknij je i odwróć do góry nogami. Pozostaw je pod kocem na całą noc. Rano będą już gotowe!