Pyszne zapiekane naleśniki – bez mąki! Dla Pan dbających o figurę. Jem i nie boję się że przytyję

Są dni, kiedy nie masz czasu i ochoty na przygotowywanie posiłku. W takich sytuacjach idealnie sprawdzi się nasz przepis na zapiekane naleśniki z puszystym twarogiem.

Ta szybka i łatwa w przygotowaniu potrawa wywoła uśmiech na ustach wszystkich domowników. Doskonała zarówno na obiad jak i smaczną przekąskę.

Zasyci nawet największego głodomora! Do tego przepisu nie potrzebujesz mąki! Jesteś zaskoczony? Musisz koniecznie przetestować tę recepturę!

Składniki potrzebne do wykonania ciasta:

  • 6 jajek
  • 5 łyżek skrobi ziemniaczanej
  • 500 ml mleka
  • 300 g twarożku
  • 150 g śmietany lub jogurtu naturalnego
  • wedle uznania cukier
  • opcjonalnie masło lub inny tłuszcz do posmarowania patelni

Przygotowanie:

5 jajek roztrzep widelcem w misce i dodaj cukier. Stopniowo dosypuj kartoflankę ciągle mieszając, by w masie nie było grudek. Posmaruj patelnię masłem i wylej porcję ciasta.

Po usmażeniu wszystkich można zająć się przygotowywaniem nadzienia. Utrzyj twarożek z cukrem i jednym jajkiem. Rozsmaruj masę na naleśnikach i zawiń je w ruloniki.

Ułóż naleśniki na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Możesz przekroić je na mniejsze części, jeśli chcesz układać je pionowo.

Następnie posmaruj całość śmietaną/jogurtem i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 10 min. Smacznego! 

error: Treść zabezpieczona !!